top of page

Over mij

 

Als PROFESSIONAL heb ik me doorheen de jaren verdiept in 'het Menselijk Kapitaal', als persoon en als professional.

Sinds 2021 voel ik me bevoorrecht dat ik mijn voorliefde voor roadtrips, kamperen en de natuur kan combineren met die andere passie: mensen, teams en organisaties begeleiden tijdens verandertrajecten.

​Opgeleid als marketeer leerde ik hoe we onze geest en ons gedrag kunnen beïnvloeden. Hoe communicatie, kleuren, timing, context, perceptie en cultuur ons huidige 'zijn' verklaart.  Mijn economische achtergrond blijft ook nu nog doorsijpelen in mijn sessies door resultaatgericht te werken.​

Ik kom uit een onderwijzersgezin. Vader was directeur van de lagere school, moeder gaf Engels en economie in het secundair onderwijs. Mijn broer coördineert een English program in Petchaburi (Thailand) en mijn vrouw werkt als pedagogisch begeleider.

 

Voor ik de overstap maakte naar een job als leerkracht economische vakken, werkte ik als regioverantwoordelijke en account manager voor Audio&Media , een business partner voor achtergrondmuziek in retail & event sector.​

Mijn ervaring in het onderwijs bracht me naar een job als pedagogisch begeleider, waar ik verantwoordelijk was voor het ontwerpen en uitrollen van de leiderschapstrajecten voor directeurs en leidinggevenden, internationalisering, doelgroepenbeleid en organisatie ontwikkeling. Ik was betrokken bij schaalvergrotingen en fusies (zowel organisatorisch als financieel en teamontwikkeling).

 

Levenslang leren werd mijn leidraad. Ik professionaliseerde me verder in het domein van HR, business coaching. en recent ook Digitale Transformaties. Op die manier kan ik mijn klanten nog beter ondersteunen.

Na enkele jaren waarin ik terug naar de basis ging -lesgeven in een secundaire concentratieschool- stapte ik definitief over naar 'de privé' om fulltime als zelfstandig consultant aan de slag te gaan. 

​​

Als ONDERNEMER voer ik opdrachten  uit voor verschillende organisaties op vlak van ontwikkelen van menselijk kapitaal , in functie van de bedrijfsdoelen. Daarin staat het succesvol begeleiden van een digitaal transformatietraject steeds vaker centraal. De centrale vraag blijft daarbij hoe techonologie de medewerkers, systemen en processen maximaal kan ondersteunen (en voeden) om de strategische bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

 

Ik begeleid professionals (meestal leidinggevenden en managementprofielen) via 1 op 1 coaching op weg naar wat ze écht willen in hun leven (life & professionele coaching). Als procesbegeleider ondersteun ik teams  bij organisatieveranderingen (die al dan niet gepland op hun pad komen).

​Die interactie tussen de theorie en de praktijkverhalen 'uit het veld' is voor mij ook één van de redenen waarom ik doe wat ik doe.

​​

Een uitgebreid overzicht van gevolgde opleidingen en professionele ervaring is te vinden op mijn LINKEDIN profiel.

Als MENS

 

Ik ben opgegroeid toen grunge, punk en ​indie de muziekscene gingen beïnvloeden. Ik denk soms dat daar een basis te vinden is van mijn 'competent rebelse' werkwijze. 

​​

Outdoor is mijn habitat. De natuur geeft me inspiratie, rust, energie. Kamperen is mijn tweede natuur, net als wandelen op blote voeten. Dat is meteen de reden waarom ik in de eerste plaats kies voor een mobiele praktijkruimte voor de individuele sessies.

​​

Volgens mijn kinderen ben ik de beste pannenkoekenbakker. 

​​

Fotograferen is een manier om de werkelijkheid vast te leggen. Ik volgde een opleiding fotografie en neem nu regelmatig foto's tijdens evenementen en reportages. Ook hier staan de mensen centraal. Het gebruik van beelden is een vast onderdeel in mijn coachingstrajecten.

Workshops en opleidingen door mij gegeven:

 • 'Rebel in Peace: Je krijgt géén burnout van hard werken.' (Universiteit Antwerpen; Thomas More Hogeschool)

 •  'Technostress?  hoe ga je als medewerker om met de digitalisering in jouw organisatie?' (Uantwerpen)

 • 'De Paarse Krokodil: waar een weg is, is een wil - Hoe visiegedreven verandering wél werkt" (Universiteit Antwerpen - Thomas More Hogeschool)

 • Van beleidsplan naar opleidingsplan (Upgrading vzw)

 • Time management en persoonlijke organisatie (Vonk en Visie).

 • Time management en persoonlijke organisatie voor leidinggevenden (Universiteit Antwerpen - CNO)

 • Vergaderen mét resultaat voor leidinggevenden en middenkader (Thomas More Hogeschool - LEON, Universiteit Antwerpen - CNO)

 • Time management en persoonlijke organisatie voor ondernemers

 • Organisatie ontwikkeling: visie en strategie ontwikkeling (Oerland vzw - teamgericht)

 • Individuele coaching op maat (Oerland vzw)

Opleiding en workshops gevolgd

 • Mc Digital Transformation: Leadership & Strategy (Antwerp Management School) - 2023

 • Business Coaching  (ACSDE - UK)

 • Oplossingsgerichte coach - HOGENT (Chris Van Dam)

 • Strategisch management (CVA - UAntwerpen).

 • PMBOK projectmanagement - basisopleiding (EHSAL management school)

 • Master opleidingen- en onderwijswetenschappen (UAntwerpen)

 • Leiding geven in dimensies (Coaching Square)

 • Consultant Innovatieve Arbeids Organisatie - IAO (Flanders Synergy, nu AMS)

 • Training van competenties in functie van HR (Human Challenge)

 • Human Dynamics for personal, interpersonal and team development (Human Dynamics)

Aanpak

We luisteren actief naar uw doelen en uitdagingen en werken samen met uw team om haalbare en duurzame oplossingen te vinden. Onze aanpak focust op wat al werkt en hoe dit te versterken, in plaats van te blijven hangen bij problemen.

Wij geloven in het maximaliseren van de krachten binnen uw organisatie om positieve en blijvende veranderingen te bewerkstelligen. Met onze bewezen methodologie begeleiden we uw team naar praktische oplossingen, waardoor uw organisatie flexibeler en veerkrachtiger wordt.

 

Klaar voor een succesvolle transformatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Fun Facts

+3 

Long term collaboration with Universities & Universitey colleges in Flanders

 100%

Tailor made