Zoeken

KISS

Afbeelding

Vanochtend kreeg ik deze op mijn telefoon te zien. Eigenlijk is het een smartphone, maar net zoals ik mijn Pan European ST1100 bij de motards als ‘mijn brommer’ introduceerde, zeg ik ook ‘telefoon’ en niet ‘smartphone’. Mijn collega motards wezen me er fijntjes op dat ik hiermee blijkbaar het gevoel van onderwaardering uitsprak (wat verre van mijn bedoeling was) over mijn motor. Een Pan is immers geen brommer en een smartphone dus ook geen telefoon.

Anyway, mijn vrouw stuurde deze door met de boodschap ‘eentje voor op jouw saait?’. En enkele luttele uren later is het van dat.

De quote katapulteerde me meteen weer terug naar de lessen consumentengedrag van onze goede vriend Luc Huybrechts. Een zeer aimabele prof die ons de kneepjes van het vak leerde als het ging om consumentenzaken. Luc is een van die proffen die je een leven lang bij blijft, een man met humor en een hoge betrokkenheid en niet in het minst een enorme expertise. Los van het feit dat zijn lessen vandaag nog altijd in mijn achterhoofd zitten wanneer ik ga shoppen – wat overigens uiterst zelden gebeurt – deed deze quote me denken aan een van de momenten waarop Luc de KISS theorie uit de doeken deed.

KISS, Keep It Simple and Stupid, klinkt eigenlijk neerbuigend -wat arrogant zelfs- naar de consument toe, maar blijkt nog steeds een bijzonder effectieve communicatiestrategie te zijn. Deze strategie mist niet zelden een zeker vorm van nuance wanneer het om belangrijke thema’s gaat. Zo zijn bijvoorbeeld HRD, opleiding, onderwijs of gezondheid zo’n complexe processen dat ze niet in oneliners te vatten zijn.

Daarom ben ik blij dat Einstein mijn kritische vriend kan zijn bij het geven van een KISS.

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon