Zoeken

Dwang of drang: waar loopbaanbegeleiding verschil maakt!Dit weekend hoorde ik Hassan Al Hilou op Radio 1. In 2018 was hij de jongste ondernemer van het land en zette hij met zijn AGE Consultancy bedrijf in op meer diversiteit in ondernemingen.


De kern van zijn verhaal gaat over PASSIE en ZINGEVING.


Hassan gebruikt de quote: "Leef alsof je morgen doodgaat, werk alsof je oneindig leeft."


Daarmee zet hij een bijzonder moeilijk thema met een complexe context om in 1 zin.


Leef alsof je morgen doodgaat:

Denk daarbij niet alleen aan jouw werk, maar vooral aan de balans werk-gezin. Hoe vaak zie je je vrienden nog? Je familie? Maak je tijd voor hobby's? Voor die tentoonstelling die je graag nog wil zien? Voor die reis die je nog wil maken?


Hassan benoemt daarbij de realiteit dat we door de Ratrace vaak vergeten om even 'tijd te maken' voor die zaken die je zuurstof geven.


Je kan je job zo graag doen waardoor andere belangrijke zaken soms moeten inboeten. Geen wonder dat zorgpersoneel, leerkrachten, ondernemers en betrokken medewerkers meer kans op een burnout hebben.


Werk alsof je oneindig leeft

Mocht je morgen opstaan en er staat 3 miljoen euro op je bankrekening en je hebt alle tijd van de wereld.... Zou je dan nog steeds de job doen die je nu doet?


Doe je je job vanuit een DWANG (omdat je het geld nodig hebt, omdat je zekerheid wilt, ...) of vanuit een DRANG (omdat je echt het verschil wil maken, omdat de job jouw passie is)?


Zou je je huidige job doen wanneer je oneindig leeft? Indien het antwoord nee is, is het goed om op zoek te gaan wat je drijft. Wat je belangrijk vindt in een job, waar je het verschil wil maken.


Samen met een erkend loopbaancoach kan je een antwoord vinden op bovenstaande vragen en op zoek gaan naar wat je écht wilt, persoonlijk, sociaal en professioneel.


IK HEB GOED NIEUWS VOOR JE. Je kan meteen een afspraak met me maken via deze link. Tot gauw!


Roel

Rebel in Peace


13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon