Zoeken

Het goede doel

Vannacht werd ik wakker door het goede doel. Hoewel goed bedoeld, palmt het me in.

Het is een passie, dat goede doel. Het geeft je vuur, zin in meer, een doel… een goed en helder doel.

En iedere keer weer denk ik: delen moet je doen, meer mensen kunnen het voelen, willen het allicht ook weten én willen meewerken.

Voor een goed doel blijf je wakker, werk je door, werk je samen. Niet omdat het moet, wel omdat je wil. Door dat goede doel breng je mensen in contact, maak je mensen bewust van wat ECHT belangrijk is in het leven.

Dat goede doel maakt me nederig, ambitieus ook.

Dat goede doel wil je goed doen, heel goed doen. Duurzaam maken. Het laat je doen, laat je denken.

Een goed doel kan best goed voorbereid worden. Wie is betrokken, wat is het doel, wat is de impact, welke zijn de rollen? Wie draagt wat bij en wie neemt verantwoordelijkheid op voor wat?

Dat goede doel leert je om je passie te analyseren, kanaliseren, te verwoorden en beschrijven. Het leert (en dwingt) je het -o zo cruciale- belang van context mee te nemen.

Dat goede doel leert je in de eerste plaats luisteren naar mensen, en ook verhalen te vertellen. Het leert je te benoemen, want wederzijds begrip is essentieel.

Het leert je inschatten wat realistisch is, welk tijdspad nodig is om je uiteindelijke doel te bereiken, om impact te realiseren, het verschil te kunnen betekenen voor wie je er in de eerste plaats mee begonnen bent.

Het leert je ook keuzes maken. Wat kan en wat (nog) niet?

Ik raad iedereen een goed doel aan!

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon