Zoeken

Wat Coaching en fotografie gemeen hebben

“Photography is an art of observation. It has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them." Elliott Erwitt

Mijn ervaring als coach en trainer helpt me bij het nemen van foto's. Zo ook helpt mijn ervaring als fotograaf me tijdens mijn coaching sessies.


Vrijheid


Fotografie biedt een fotograaf de mogelijkheid om zich vrij uit te drukken via beelden. Die vrijheid in emotie, compositie, kleur en licht is essentieel in het maken van een goede foto. Als coach creëer je ook een kader waarin de coachee zich vrij kan uitdrukken, zonder oordeel.

Nieuwsgierigheid


Een fotograaf gaat overal naartoe vanuit een nieuwsgierigheid om verschillende culturen en verschillende perspectieven te vinden. Hij zoekt steeds naar 'iets anders'. Tijdens het nemen van de foto's is hij heel erg 'in het moment', in het nu. Alles stopt even wanneer er foto's worden genomen.

Hetzelfde geldt voor de coach. Op het moment van een sessie is de coach er 100% voor de coachee. Vanuit een waarderend onderzoekende houding ondersteund hij de coachee om te kijken en ervaren vanuit verschillende perspectieven.


Communicatie


Een fotograaf stelt zichzelf voor, leert het model kennen en vraagt toestemming om een fotoreeks te mogen maken. Goede foto's ontstaan enkel vanuit een sterke vertrouwensrelatie.

Zo ook kan een begeleidingstraject door een coach enkel succesvol zijn wanneer er voldoende vertrouwen en respect is tussen beide partijen. Zonder vertrouwen, geen coaching.


Emoties ontdekken


In mijn beelden staan verbinding, emotie, 'echtheid' en gelijkheid centraal. Een foto moet je emotioneel raken.


Een coach werkt ook met emoties. Hij creëert een vertrouwde omgeving waarin de coachee zijn emoties kan formuleren en tonen. Vaak worden daar ook de hoekstenen mee gevormd om actie te ondernemen en richting te geven aan leven.


Voor de liefhebbers een kleine selectie hieronder. Meer foto's via mijn fotografiewebsite: www.oerland.be .9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon